Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom

Számlázás modul

A programban lehetőség van a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, az adójogszabályokban előírt kötelezettségeknek, a számviteli-, illetve az ÁFA törvényben foglaltaknak, valamint a többször módosított 23/2014. (VI.30.) NGM rendeletben foglaltaknak megfelelő számlák készítésére.
A Számlázás modul a Vállalatirányítási rendszer szerves részét képzi, ezért több modullal is kapcsolata van, pl.: Megrendelések, Készlet, Bank, Pénztár, Főkönyv, Pénzügy.
A menüpontok képernyőinek felépítése nagyon hasonló, bizonylat típustól függően változik a rögzítendő adatok köre.

szla-01

Kimenő számla készítés menüpontban módunkban áll a hagyományos kimenő számlatípusok elkészítése, úgy, mint: „normál” számlák, időszakos elszámolású számlák, felvásárlási jegyek, rendszeres számlák, előleg számlák, proforma számlák, próbaszámlák stb. Lehetőség van különböző előzmény bizonylatokból is számlát készíteni (pl. szállítólevél).
Bejövő számlák előiktatása és/vagy iktatása: a rendszerben lehetőség van a beérkező számlák két lépcsős iktatására.

• Előiktatás: Amennyiben egy nem számviteli munkatárs iktatja be ezeket a bizonylatokat, célszerű ezt a funkciót használni. Az előiktatásban csak csökkentett adattartalommal kell rögzíteni a számlát, illetve lehetőség van ezek scannelt csatolására. Előiktatás után a számla bekerült a rendszerbe, lehetőség van jóváhagyás után pénzügyileg rendezni, pénzügyi kimutatásokban szerepeltetni. Előiktatásnál minden esetben iktatni kell a számlát.

• Iktatás:

  • Amennyiben előiktatva lett a bizonylat, a rendszer automatikusan felajánlja a jogosultsággal rendelkező kollégának iktatásra a számlát. Iktatás során kerül a megfelelő főkönyvi számokkal ellátott mozgás nemekre a számla minden egyes tétele.
  • Amennyiben nem használjuk az előiktatás funkciót, itt rögzítjük le a beérkező számlát. Az iktatásban már teljes adattartalommal kell rögzíteni a számlát, tehát ki kell választani a számla egyes tételeihez tartozó, megfelelő főkönyvi számokkal ellátott mozgás nemet. Természetesen itt is lehetőség van a bizonylatok scannelt csatolására.

Bejövő számlák továbbszámlázása: amennyiben a bejövő számla előiktatása, vagy iktatása során beállítottuk, hogy a számla továbbszámlázandó tételt tartalmaz, ebben a menüpontban automatikusan ki lehet őket számlázni.
Számlák klónozása: Amennyiben azonos típusú kimenő vagy bejövő számlákat kell rögzítenünk, ebben a menüben kiválaszthatunk egy már elkészült számlát, amivel előtöltve a rögzítő ablakot, gyorsan át tudjuk alakítani az új számla igényeinek megfelelően.
Felvásárlási jegy: Lehetőség van az őstermelők által kiállított felvásárlási jegyek rendszerbe történő rögzítésére.