Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Elfogadom

Vállalatirányítási Rendszer - Élelmiszeriparra szabva

További tartalmak

A magyar hűtőipar egyik legnagyobb szereplőjét, az AgroSprint Kft-t is ez a nagyfokú rugalmasság, sokoldalúság, a folyamatok teljes körű integrálásának lehetősége, valamint a kiváló ár-érték arány győzte meg arról, hogy a DATAMAGIC ERP rendszer bevezetése mellett döntsön.

Az AgroSprint Kft. szigetszerűen működő rendszerei kiváltására vezette be a DataMagic rendszert, amelynek segítségével egy egységben tudja kezelni nemcsak pénzügyi/számviteli folyamatait, hanem alapanyag gazdálkodási, gyártási, logisztikai, kereskedelmi, minőségirányítási és műszaki folyamatait is. A teljes egészében megvalósuló, összekapcsolt bizonylati lánc segítségével transzparens és gyors bizonylatkezelés jött létre, valamint minden szinten megvalósult a nyomon követés, egészen alapbizonylati szintig képesek „lefúrni” a programban. A bevitt infor-mációkból magas szintű controlling jött létre, amely nemcsak a pénzügyi adatokra koncentrál, hanem az összes többi terület valós idejű adatainak a felhasználásával segíti a költséggazdálkodást és a területek hatékonyságának növelését.

 

Könnyen és hatékonyan menedzselhető az őstermelőkkel és szállítókkal történő együttműködés, mint például termeltetés támogatása, alapanyag szerződések. A terme-lési tevékenység dinamikus működésének elősegítésére rögzíthetőek a műszakok és munkafeladatok, alapanyag felhasználások, valamint késztermék készletre vételezések is. Ezen kívül a gyártási modul a termelési tevékenységek tervezésére is alkalmas. A szállítói rendelésen alapuló bevételezés során a beérkező alapanyagok egyszerűen osztályozhatóak, minősíthetőek. A raktárak közötti és raktáron belüli áru- és rakatmozgások menedzselésére és nyomon követésére grafikus felület áll rendelkezésre, mely jelentősen megkönnyíti a mindennapi teendőket. A logisztikai modult támogatja a testre szabott mobil program, amely segítségével gyorsan, egyszerűen lehet adatokat a rendszerbe juttatni. A beszerzési folyamat részeként lehetőség van az árajánlatok, a szerződések és a rendelések magas színvonalú kezelésére, pl. szerződéses hátralékok. Az értékesítési folyamat támogatása során a rendelések teljesítésével szállítmányok készíthetőek, amiből egyszerűen nyomtathatóak a szállítólevelek és CMR-ek, ezt követően pedig a kimenő számlák. A pénzügyi modul képes a pénzügyi tervezésre, gombnyomásra előálló ÁFA bevallásra, termékdíj kezelésére vagy a felvásárlási jegyek kezelésére is, a sok más extratudás mellett.


Az együttműködés eredményeképpen egy olyan komplex, mégis könnyen használható rendszer jött létre az Agrosprintnél, melynek köszönhetően szemmel láthatóan gyorsabbá, hatékonyabbá és átláthatóbbá vált a vállalat működése.